RECEPTES

BRIEŽA KĀJA - GURNS VIDEO RECEPTE


Cūkas cepeti un brieža cepetis 28 kg. marinējām vakuuma marinētājā, šķidrajā marinēdē. Jāņem vērā, ka vakuuma marinētājā gaļu var samarinēt tikai tad ja izmantojat profesionālu jaudīgu iekārtu. Kāpēc tā - drīzumā publicēsim video kā testējām marinātoru iespējas un ko testi parādīja. Video receptē brieža cepeša apsmērēšanai izmantojām sausās garšvielas lai procesu padarītu vienkāršāku. Vistas garšvielu 30 gramus un medījuma garsvielu 80 gr. sajaucam ar eļļu dodam laiku garšvielām apvienoties un iesmērējam kārtīgi cepeti. Grilējam brieža cepeti 180 gr. temperatūrā, cepetim jācepās vienmērīgi, mēreni izsilstot cauri. Ja cepeti cepsiet pārāk lielā temperatūrā cepetis no ārpuses apdegs neizsilstot cauri. Cūkas cepeti cepām 3 stundas, brieža gurna cepeti četras stundas. Cepeši izcepās lieliski bija ļoti sulīgi un garšīgi.



__________________________________________________________________________________________


Laša cepetis, slinkā recepte, vesels lasis grilā uz oglēm.

 


Zivju diena, grilējam uz oglēm lasi 9,8 kg. 92 cm. draugam un mazāko sev 8,1 kg. 83 cm. Laša sagatavošana grilēšanai: notīra zvīņas, ierīvē ar garšvielām kas domātas zivīm, pievienojot olīveļu un liekam ledusskapī. Marinēšanas laiks ir atkarīgs no laša svara un biezuma. Ja lasis ir līdz 5 - 6 kg. pietiks ar 7 - 9 st. ja svars ir tuvu 10 kg. rekomendējam marinēt līdz 18 - 22 st. pirms likt ledusskapī ietinam pārtikas plēvē, temperatūra marinējot no 2,2° līdz 2,4°. Pirms cepšanas plēvi noņemam, lasi liekam speciālā restē un grilā iekšā. Grilējam no 155° līdz 170° temperatūrā 1,6 st. Tad ietinam laša cepeti follijā un ļaujam cepties pie 140° vēl 50 min. Lasis ir gatavs, liekam galdā un baudam lielisko ēdienu.



__________________________________________________________________________________________


Cepti kartupeļi uz iesma / Шашлык из КАРТОШКИ / овощи на гриле


Lapa tiek atjaunota.


2009 © SIA "Firma Millers" | izstrādātājs: it24.lv